Εκδηλώσεις

Ζωντανή μουσική βραδιά από τους μαθητές του μουσικού τμήματος "Το Σπίρτο"
Ζωντανή μουσική βραδιά από τους μαθητές του μουσικού τμήματος "Το Σπίρτο"
21 Φεβρουαρίου 2019 9:00 μμ

Το σύγχρονο εργαστήρι τέχνης "Το Σπίρτο" σας προσκαλεί στις εκδόσεις Γαβριηλίδης για να σας παρουσιάσει το live του τμήματος ελληνικής μουσικής. Οι μαθητές και οι καθηγητές των τμημάτων ελληνικής μουσικής του Σπίρτου θα παρουσιάσουν ένα ζωντανό πρόγραμμα με ρεμπέτικα, λαϊκά, έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια. Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν μαθητές από τα τμήματα μπουζουκιού, λαούτου, λαϊκής κιθάρας, μπαγλαμά, τζουρά, φωνητικής, όπως επίσης θα συμμετέχουν και θα παρουσιάσουν δουλειά τους οι μαθητές του τμήματος ακορντεόν.
Σας περιμένουμε όλους και όλες για να περάσουμε μια υπέροχη βραδιά.

Είσοδος ελεύθερη.
 
Βραδιά οινογνωσίας
Βραδιά οινογνωσίας
23 Φεβρουαρίου 2019 9:00 μμ

Το Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η νέα οινογνωσία-βιβλιογνωσία-γαστρονομία στο Poems n’ Crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδης, στο χώρο που έχει φιλοξενήσει τη σειρά αυτών των εκδηλώσεων για τέσσερα χρόνια. Ο οινολόγος Παναγιώτης Κορνιώτης θα παρουσιάσει τρία εξαιρετικά κρασιά από πολύτιμες παλιές ποικιλίες: Πρεκνάδι του κτήματος Χρυσοχόου, Μαυρούδι του οινοποιείου Τσάνταλη και Μαύρο Καλαβρυτινό της εταιρείας Cavino. Θα συνοδευτούν από πιάτα, ειδικά εμπνευσμένα για να ταιριάζουν στα κρασιά από τον σεφ Κοσμά Γιαννούκο. Η συμμετοχή της βιβλιογνωσίας θα βασιστεί στο έργο του Ρωμαίου ποιητή Οράτιου. Για το έργο του θα μιλήσει ο Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος, ποιητής και μεταφραστής. Οίνος γαστρονομία και βιβλίο σε μια ακόμη ιδιαίτερη και απολαυστική συνάντηση.

Τηλέφωνο για κρατήσεις θέσεων 2103228839, εσωτ. 201.
Κόστος συμμετοχής 28 ευρώ το άτομο.
 
"Αντάμα", ζωντανή μουσική βραδιά στο art bar Poems 'n Crimes.
"Αντάμα", ζωντανή μουσική βραδιά στο art bar Poems 'n Crimes.
24 Φεβρουαρίου 2019 9:00 μμ

Το θιαμπόλι και το μπουλγαρί σμίγουν σε δρόμους παλιούς, σκύβουνε στην παράδοση της Κρήτης κι ύστερα με το βλέμμα πάντα εκεί, συνταιριάζουν το παλιό με το καινούργιο κι αφηγούνται με τον δικό τους δόκιμο και μοναδικό τρόπο τα πάθη και τους πόθους. Τα δύο αυτά όργανα αγκαλιάζει ο ήχος της λύρας και των κρουστών του Γιώργου Κοντογιάννη
. Ειρήνη Δερέμπεη (τραγούδι, θιαμπόλι, καβάλ), Κάρολος Κουκλάκης (τραγούδι, μπουλγαρί), Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα, κρουστά).

Είσοδος 5 ευρώ το άτομο.
Για κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 210 3228839 (εσωτ. 201).
 
Ζωντανή μουσική βραδιά με τους Klezmer Yunan στο Poems & Crimes
Ζωντανή μουσική βραδιά με τους Klezmer Yunan στο Poems & Crimes
25 Φεβρουαρίου 2019 9:00 μμ

Οι Klezmer Yunan, μετά την αφιερωματική βραδιά στη μνήμη του Ολοκαυτώματος, εμφανίζονται ξανά στο Poems & Crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδης παρουσιάζοντας το πλήρες ρεπερτόριο τους με σύγχρονες ερμηνείες τόσο της εβραϊκής όσο και της ελληνικής μουσικής παράδοσης. Κάποια κομμάτια βέβαια αποτελούν μέρος της διασωθείσας ελληνό-εβραϊκής παράδοσης . Την κύρια φωνή έχει το κλαρίνο, ένα όργανο με μεγάλη εκφραστική γκάμα, παίζοντας κυρίαρχο ρόλο σε αυτό που ονομάζεται Ethno Jazz.

Η Klezmer μουσική αρχικά δημιουργήθηκε από μέλη των Ασκενάζι εβραϊκών κοινοτήτων στην κεντρική, δυτική και ανατολική Ευρώπη. Ένα μουσικό υβρίδιο όπου η Ανατολή συναντά την Δύση και η αστική ζωή συναντά αυτή των νομάδων. Ένα μουσικό ύφος που διαμορφώθηκε συνοδεύοντας την ζωή των Εβραίων στις χαρές και στις λύπες αποτυπώνοντας και εκφράζοντας ένα αφήγημα καταστροφής και αναγέννησης η οποία χαρακτηρίζει την μακραίωνη ιστορία τους.

Λεονάρδος Μπατής, κλαρίνο (με την χρήση εφέ).
Θοδωρής Καπετανάκος, ηλεκτρικό μπάσο.
Άγγελος Αγγελίδης, ηλεκτρική κιθάρα.
Σεραφείμ Μπέλλος, τύμπανα.
Είσοδος 5 ευρώ το άτομο. Για κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 210 3228839 (εσωτ. 201).
 
Παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Δημόπουλου «Στοιχεία για την ψυχική μορφοποίηση: η δυναμική του τραύματος»
Παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Δημόπουλου «Στοιχεία για την ψυχική μορφοποίηση: η δυναμική του τραύματος»
2 Μαρτίου 2019 12:00 μμ

Οι εκδόσεις Γαβριηλίδης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Δημόπουλου «Στοιχεία για την ψυχική μορφοποίηση: η δυναμική του τραύματος». Θα μιλήσουν ο Σωτήρης Μανωλόπουλος (ψυχαναλυτής, ΕΨΕ) και ο Στέλιος Στυλιανίδης (ψυχαναλυτής, ΕΨΕ). Θα συντονίσει ο Θανάσης Χατζόπουλος (ψυχαναλυτής, SPF) επιστημονικός υπεύθυνος της σειράς Γραφές της Ψυχανάλυσης. Θα παρευρεθεί ο συγγραφέας.